Buitenspel

Ellen Dikker: cabaretière, geroemd om haar typetjes én columniste bij Het Parool.

Ellen heeft niks met voetbal totdat haar zoontje wordt gescout door Ajax. Vanaf dat moment neemt haar leven een grote wending. Ellen vertelt openhartig en vol humor over de wereld waarin ze terechtkomt en de vragen waar ze mee worstelt. Want is haar zoontje bestand tegen de harde wetten van de topsport? En hoe belangrijk is zijn succes voor haarzelf? Geconfronteerd met het succes van haar zoontje vraagt Ellen zich in deze vijfde soloshow af hoe succesvol ze zelf is. Want wanneer ben je geslaagd? Als je in een groot huis woont met een Audi voor de deur? Als je veel facebookvrienden hebt? Of als je kinderen ergens in uitblinken? We gaan allemaal voor de hoofdprijs. Willen meetellen. Maar waarom lijk je soms buitenspel te staan? En is dat erg? Ellen zet in ‘Buitenspel’ de spelregels naar haar eigen hand.
Met hilarische verhalen, spitse humor en virtuoze types bouwt Ellen haar eigen universum waarin winnaars kunnen verliezen en losers winnen.

De pers over eerdere voorstellingen:

“Het lijkt op een avondje lichtvoetig amusement, maar Ellen Dikker is meer, veel meer ... Zij is innemend, intelligent en heeft achter de lach een hoop te vertellen.” Volkskrant
“Comédienne pur sang” AD “Ellen Dikker staat klaar voor de grote doorbraak.” Cultuurpodium.nl